Eineåsen Huseierforening

Referat Generalforsamling 2018

Referat fra generalforsamling i Eineåsen huseierforening (EHF),

BVIF klubbhus kl. 1930 - 14 mars 2018.

 

Generalforsamlingen i EHF ble gjennomført med 42 stemmeberettigede medlemmer tilstede og 9 avgitte fullmakter, totalt 51 stemmeberettigede representert på årsmøtet.

 

Styrets leder Kasper Schelde Hansen ønsket velkommen og tilbød seg å være møteleder – ingen innsigelser.

 

1.      Godkjenning av innkalling og dagsorden

-        Innkalling og dagsorden godkjent.

 

2.      Årsberetning 2017 – vedlegg 1

-        Årsberetning ble gjennomgått og godkjent.

-        Merknader/kommentarer: Vedrørende vårdugnad ble spørsmålet om behovet for kontainer til blandet avfall diskutert - bl.a. om vedtaket fra 2014 om å bestille slike kontainere til kommende vårdugnader burde reverseres. Videre behandling av dette tema – se referatets punkt 9 Eventuelt.

 

3.      Regnskap 2017

-        Regnskap gjennomgått og godkjent.

-        Det ble kommentert på forholdet mellom «Inntekter - Elavgift medlemmer» på kr. 5471,48 mot utgifter post 3. «Elavgift garasje» på kr. 26447,23. Flere mente dette åpenbart viste at posten innbetaling var misvisende i forhold til de faktiske forhold og at dette ikke kan fortsette slik. Tiltak for å rette opp i dette – se referatets punkt 9 Eventuelt.

-        Det ble også under dette punkt reist spørsmål om behov for oppgradering av strømforsyningen til garasjene, og fordelingsnettet i garasjene grunnet et økende antall EL-biler/hybrid-biler som kan forventes. Møteleder påpekte at dette er en problemstilling som neste styre vil måtte se nærmere på og har foreslo at diskusjonen tas opp under dagsorden punkt 9 – Eventuelt. Dette ble akseptert. Se referatets punkt 9 Eventuelt.

 

4.      Forslag til budsjett

-        Forslag til budsjett ble gjennomgått og godkjent.

-        Merknader/kommentarer: På bakgrunn av beslutning 18-2 (se referatets punkt 9) om å innføre normer for EL-avgift ble det fremmet ønske om å justere budsjettforslaget for bedre å få samsvar mellom budsjettpostene Inntekter - «Elavgift medlemmer» og Utgifter – 3. «Elavgift garasje» Styret lager et «Budsjett – revidert» som publiserer på hjemmesiden til EHF.

 

5.      Valg

Som nye medlemmer til styret ble innvalgt med akklamasjon:

Ellen Tofte Bysveen,   AK 58

Torun Olsen Røv     AK 26

Thor-Harvard Lindrup SK 18

 

       Sittende medlemmer:

                   Anker Junker Østensen AK 6

                   Eivind Baunan           SK 35

                   Gunnar Saxebøl       SK 20

 

       Ut av styret:

                   Kasper Schelde Hansen   AK 42

                   John Kenneth Svendsen   SK 4

                   Brita Noorland              AK 38

Revisor : Sølvi Fylling Frøyen AK 12 har sagt seg villig til fortsatt å være revisor.       

 

6.      Vedtektsendringer

A. Det ble redegjort for bakgrunn og innhold for styrets forslag til vedtektsendring «Vedtak 2018-1: Trær og vegetasjon innen Eineåsen Huseierforeningen (EHF) sitt område». Det kom innsigelser på særlig to forhold.

a) Trær og vegetasjon var ikke tydelig nok definert

b) Høringspartene omtalt i forslagets bokstav d) - «blant de direkte tilgrensende parter» ivaretok ikke i tilstrekkelig nok grad parter som ikke var direkte tilgrensende til et eventuelt tiltak.

 

Utfra diskusjonen som fulgte konkluderte leder at det ikke var grunnlag for avstemning over forslaget og at styret vil vurdere eventuell justering av tekst og komme tilbake til neste års generalforsamling eller trekke forslaget.

 

B. Leder redegjorde forstyrets forslag til utvidelse av huseierforeningens vedtekter punkt 3 «Medlemmenes rettigheter og plikter» med et nytt ledd:

 

h) Medlemmene av huseierforeningen har plikt til, ved betaling av kontingent, å delta med sin andel for å dekke nødvendige/vedtatte utgifter som medgår til tiltak innenfor formålets rammer.

Ved mislighold av den enkeltes økonomiskes forpliktelser til huseierforeningen, kan styret inndrive kravet og om nødvendig begjære tvangsauksjon etter lovens bestemmelser.

 

Det ble reist flere spørsmål som ble besvart av kasserer og forslaget ble deretter vedtatt.

 

7.      Ny renovasjonsordning

Styreleder redegjorde og svarte på spørsmål om den nye renovasjonsordningen. Det ble også gitt en presentasjon med bilder og kart som viste typer løsninger og individuelle ordninger eller felles løsninger basert på møte med kommunen om dette tema. Presentasjoner og aktuelle linker blir lagt på hjemmesidene til EHF.

Det oppfordres til samarbeid mellom naboer for å få til fornuftige fellesordninger der dette er mulig.

Kasper Schelde Hansen har sagt seg villig til å håndtere henvendelser fra medlemmene i huseierforeningen og hvilke løsninger som foretrekkes innen 1. mai og melde dette videre inn til Bærum Kommune.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.      Parkering og trafikk

Kort orientering om parkeringsforhold, planlagt plassering av innkjøpte fartsdumper og lignende Disse blir satt opp på årets vårdugnad.

 

9. Eventuelt.

Ø  Det ble votert over Benkeforslag 18-1: «Tilbudet om kontainer for blandet avfall til vårdugnaden i EHF opphører fra og med vårdugnaden 2018». Voteringsresultat: Vedtatt mot 6 stemmer.

Ø  Det ble diskutert engasjert og livlig vedrørende problemstillingen om strømforbruk og kostnader til opplading av EL-biler/ Hybrid-biler i garasjene. Kasserer opplyste at de innbetalte beløp varierte mye fra noen få hundre kroner fra enkelte til kr. 3000 fra ett medlem. Et medlem opplyste ikke å ha innbetalt noe i mangel av noen veiledende norm for hvor mye som burde betale. Det ble foreslått å fastsette et årlig standardbeløp for opplading av EL-bil på kr. 2500.- og for hybrid-bil på kr. 1500.- i samsvar med estimerte kostnadsoverslag fra NAF og El-bilforeningen. Dette foreslås som en midlertidig ordning frem til EL-arbeidsgruppen nevnt nedenfor har foreslått en eventuell annen løsning for betaling av strømforbruk som følge av oppgradering av strømforsyningen til garasjene og som kan vedtas på en fremtidig generalforsamling. Flere påpekte også at det var viktig at medlemmer som har allerede har EL-bil/hybrid-bil eller anskaffer slikt kjøretøy som lades i garasjene melder fra til EHF-styret om dette forhold.  Det ble ikke registrert innsigelser mot dette og styret vurderer dette som en beslutning formulert slik:

 

Beslutning 18-2: «Generalforsamlingen i EHF 2018 besluttet som en overgangsordning å innføre årlig norm for EL-avgift for medlemmer som har eller anskaffer EL-bil/hybrid-bil, og som lader disse fra strømforsyningene til i garasjene, på kr 2500 for EL-bil og kr. 1500 for hybrid-bil. Regnskapsføringen av El-avgiften gjøres separat og følger kalenderåret. Eventuelt overskudd øremerkes for bruk til eventuelt behov for fremtidig oppgradering av strømnettet til sikringsskapene i garasjene. Medlemmene i EHF plikter å melde om innehav eller anskaffelse av EL-bil/hybrid som lades eller planlegges å lades i garasjene til EHF-styret. Ved anskaffelse av slik bil i løpet av et regnskapsår avregnes El-avgiften i forhold til anskaffelsesmåned i regnskapsåret»

 

Ø  Oppgradering av strømforsyningen til garasjene. Det ble diskutert flere forhold knyttet til behov for oppgradering av strømforsyningen til garasjene grunnet den nye situasjon med behov for opplading av EL-biler/hybrid-biler. Dette er en sammensatt problemstilling med spørsmål knyttet til forsyningskapasiteter til og fra transformator som forsyner våre boliger og garasjeanlegg, samt fordelingspunkter ved de enkelte husrekker og intern fordeling i garasjeanlegg. Det ble fremmet forslag om at det bør nedsettes en arbeidsgruppe som arbeider videre med dette. Det ble etterspurt frivillige til dette og 3 medlemmer meldte seg:

 

-        Gisle Elvebakken AK 14

-        Tormod Kaaløy    AK 40

-        Kjell Kullhuset  SK 43.

 

Styret vil utarbeide et mandat for gruppen kalt « EL-oppgraderingsgruppen»

 

 

 

 

 

Ø  EL-sikkerhet og brannsikkerhet i garasjene ble det også reist spørsmål om. Bakgrunnen var at EL-anleggene i våre garasjer nå er gamle (snart 50 år). Det ble fremmet forslag om at de gjennomføres en befaring/kontroll og utarbeides en El-sikkerhetsrapport for garasjeanleggene så snart som mulig av EL-tilsynet/autorisert elektrikerinstallatørfirma. (Referenten har kontaktet EL-tilsynet AS i Bærum og fått opplyst at EL-tilsynet kun utfører myndighetspålagte tilsyn, og opererer ikke i privatmarkedet så et autorisert firma må kontaktes). Forslaget fikk støtte og styret vil gjennomføre dette så snart som mulig.

Nyeste kommentarer