Eineåsen Huseierforening

Årsmelding 2019

Årsmelding 2019

ÅRSMELDING 2019
Styret har bestått av følgende medlemmer

➢ Eivind Baunan (leder og sekretær) Stian Kristensens vei 35
➢ Arne Junker Østensen (kasserer) Anna Kreftings vei 6
➢ Elisabeth Prøsch (styremedlem) Stian Kristensens vei 67
➢ Thor-Halvar Lindrup: (styremedlem) Stian Kristensens vei 18
➢ Torunn Olsen Røv: (styremedlem) Anna Kreftings vei 26
➢ Ellen Toft Bysveen: (styremedlem) Anna Kreftings vei 58

Det er avholdt 5 styremøter siden forrige generalforsamling:
1. April, 3. Juni, 12. August, 17. September, 25. November og 14.Januar 2019

I tillegg har det vært en rekke korrespondanser mellom styret via epost og sms, samt uformelle samtaler som anses fri for referatplikt.

Formål

Huseierforeningen skal ivareta og koordinere medlemmenes felles interesser som huseiere og medeiere av fellesareal, med sikte på oppnåelse av et trivelig bomiljø.
Disse begrepene er dynamiske og følger utviklingen parallelt med samfunnet og folks handlingsmønster for øvrig. Når vi bor i rekkehus er vi også den del av et fellesskap hvor individuelle valg for egen eiendom kan komme i konflikt med en nabo sine forventninger.
Styret oppfordrer alle medlemmer til å sette seg inn i vedtektene som er vedtatt på tidligere Generalforsamlinger.
Disse finner du på hjemmesiden til Huseierforeningen.

Informasjon til medlemmene

Det er i løpet av året sendt ut følgende informasjon til medlemmene:

Informasjon om endret ordning for papp og papir
Referat fra Generalforsamling 2019
Praktisk informasjon om asfaltering
Løpende informasjon om Ekstraordinær Generalforsamling og utsatt endelig dato
Innkalling til Ekstraordinær Generalforsamling
Referat fra Ekstraordinær Generalforsamling
Varsling av planlagt strømstans via Hafslund
Praktisk info vedrørende prosjektet rundt elbillading i garasjene
Informasjon om parkering

Huseierskifte

Styret skal ha beskjed fra selger om eierskifte slik at adresselisten over huseierforenings
medlemmer er korrekt, eventuelt minne eiendomsmegler på at det sendes en eierskiftemelding. Styret sender ut et "velkomstbrev" med informasjon til nye huseiere.
I tillegg legges det ut informasjon på hjemmesiden.

Nye beboere:

Trond Djønne og Anette Angell AK 50
Caroline Schjølberg og Kim Irvung SK 89
Amira Audum og Espen Røang SK 22
Zadeh F. Salehi og Thi Dang AK 14

Vi ønsker dere velkommen til vårt nabolag, ser frem til å bli kjent med dere og håper dere vil trives her

Dugnad og vedlikehold

Det ble avholdt dugnad 2. Mai og 17-21 oktober. Etter vårdugnaden ble det invitert til felles grilling i lilleskogen som i 2018.
Containere til hageavfall ble plassert ut på de vanlige stedene og samtlige ble fylt til randen.

Varmepumpe

Varmepumpe i eget hjem er et ENØK tiltak som har vært ønsket av myndighetene for mest mulig utnyttelse av strømforbruk til oppvarming og avkjøling.
I våre rekkehus har en del av enderekkene fått montert varmepumpe, men på innvendig rekke har vi ikke hatt så mange tilfeller ennå.
Varmepumper kan resultere i støyforurensing med de følger det kan ha for de som blir forulempet av støyen. I tillegg er det begrenset hvor disse kan monteres da det ikke er en privat endevegg slik som enderekken har. Det er flere hensyn å ta, både med tanke på felles inngangsparti med nabo hvor dette kan være til sjenanse visuelt, men også montering på vegger med naboens soveromsvinduer på samme side og montering på bakkestativ contra rett på trevegg.
I rapporter og skriv knyttet til varmepumper og plassering, oppfordres det til god dialog med naboer for å komme frem til løsninger som ikke er til sjenanse for tilstøtende naboer eller til ulempe for den som skal installere varmepumpen. Det er anbefalt 2 befaringer før endelig montering gjøres.
Det er ikke anbefalt å feste utedelen til en luft-luft varmepumpe direkte på trevegg. I utedelen sitter det en kompressor som skaper vibrasjoner. Vibrasjonene kan igjen skape resonans i boligens konstruksjon som kan oppleves sjenerende. Vi anbefaler å plassere utedelen med braketter på grunnmur eller på frittstående bakkestativ spesielt laget for varmepumper. Det bør alltid brukes vibrasjonsdempere. I Eineåsen Huseierforening er optimal plassering av varmepumpe ikke gitt fordi vi har ulike hustyper med soverom både på syd- og nordvegg. Informasjonsskriv fra forhandlere og sertifiserte montører av varmepumper understreker viktigheten av at kjøper av varmepumper får befaring og råd fra kvalifiserte fagfolk og i tillegg er det på nytt nevnt dialog med naboen om plasseringen før det monteres noe permanent som viktig.

Trefelling

Styret har ikke mottatt noen saker vedrørende dette i løpet av året.

Asfaltarbeid

Et større asfalteringsarbeid ble utført i løpet av våren 2019 av Settevik Asfalt. Alle virker å være tilfredse med resultatet, ihvertfall har ikke styret mottatt noen henvendelser av negativ art.

Gatelys

Det ligger en link på Huseierforeningens hjemmeside hvor adressen til gatelyset kan legges inn og Kommunen/Hafslund får beskjed om å komme ut å rette.

Elbilgruppen

Prosjektet ble sluttført i løpet av sensommeren og det ble avholdt ekstraordinær generalforsamling i den forbindelse 16. September. Vi takker elbilgruppen ved Gisle Elvebakken, Kjell Kullhuset og ikke minst Tormod Kaaløy for innsatsen som er lagt ned her.
Tormod Kaaløy er fremdeles med i prosessen frem til vi er helt i mål.
Ekstraordinær generalforsamling vedtok å bytte ut sikringsskap samt gjennomføre en oppgradering av det elektriske anlegget i garasjene og legge til rette for et dynamisk ladeanlegg for lading av elbiler og ladbare hybrider. Valget falt på Datek som leverandør og arbeidene starter opp medio januar 2020 og er tentativt planlagt ferdigstilt i uke 9-10.

Regnskap

Medlemskontingenten betales 2 ganger i året og faktura sendes i pdf på epost.
Fakturaen er spesifisert slik at det kommer frem hvor mye av kontingenten som omhandler internett. Flere medlemmer i Huseierforeningen får dekket internett gjennom arbeidsgiver fakturaene skal tilfredsstille skattemessige krav og være godkjente til bruk overfor arbeidsgiver.

Pr. 31.12.19 var egenkapitalen kr. 789.485,-
11 husstander har ikke betalt kontingenten ved årets slutt hvorav 2 husstander har utestående hele 2019 eller mere.

Faktura vedrørende ekstraordinær innbetaling for oppgradering av elnett i garasjer med kr 6.850,- ble sendt ut med forfall 31.12.2019. Ved årsskiftet står 19 husstander ubetalt.

Tilsammen er det utestående kr 191.050,- og det er naturligvis nødvendig at disse pengene kommer inn slik at Huseierforeningen ikke kommer i en likviditetsskvis når fordringer skal betales. Vi behøver også hele egenkapitalen til å betale Datek før vi får tilbake støtten fra Bærum Kommune og tidligere Akershus Fylkeskommune.

Renovasjon

Enkelte deler søppeldunk med naboen, andre har separat løsning og noen har samlet flere husstander i større ordninger. Alt i alt fungerer det fint. Rest- og matavfall hentes til ulike tider utfra hvilken ordning man har valgt.
Styret forsøkte å finne ut hva som skal skje med papp/papir og her er det også individuelle forskjeller som gjelder i forhold til størrelse på dunk eller om det må benyttes papirsekker.

Ytre vedlikehold og trehogst

Det er ikke brukt noen penger i forbindelse med trehogst i 2018

Snømåking vintersesongen 2018/2019

Avtalen med Skovli er videreført. Styret vurderte andre alternativer men landet på at eksisterende leverandør har de redskapene og maskinene som passer til våre veier. Det er heller ikke særlig interesse hos andre aktører for å påta seg oppgaven med brøyting hos oss grunnet ovennevnte. Blant andre var Bærum Vaktmestertjeneste på befaring hos oss og konkluderte raskt at de ikke ville komme til på alle strekninger og alternativt måtte disse stedene brøytes manuelt. Ny kontaktperson mellom Skovli og Huseierforeningen er Elisabeth Prøsch. Ved henvendelser fra våre medlemmer rundt manglende snømåking ta kontakt med henne, se info på vår hjemmeside.

Lekeområder

Ingen oppgraderinger av disse er utført i 2019.

Trafikksikkerhet

Styret oppfordrer alle beboere til å kjøre svært hensynsfullt, aktpågivende og varsomt på våre felles veier og parkeringsplasser da disse er preget av et blandet trafikkbilde med et stort innslag av gående, både store og små. Farten skal som alltid tilpasses forholdene og etter styrets mening ikke overstige gangfart inne på våre felles veier og områder. Vi har ingen naboer å miste eller skade.
Fartsdempere er anskaffet og monteres på risikoutsatte punkter. Monteres opp på våren etter at snøen har gått og ned før brøytesessongen starter.

Parkering

Styret vil gjenta budskapet til det kjedsommelige som tidligere år.
Vi har begrenset med parkeringsplasser og flere husstander disponerer flere biler.
Det skal alltid være fri passasje for utrykningskjøretøy som må frem ved nødstilfeller. Om vinteren blir det ekstra smalt på enkelte steder og brøytemannskapet trenger plass til å deponere snømassene. Det er viktig at vi ikke parkerer på veiene foran husstandene og ikke på friarealer som tilhører Bærum Kommune.
Vi oppfordrer alle om å benytte garasjeplassen sin til parkering av bil, eventuelt leie ut ledig plass til en nabo slik at kapasiteten blir utnyttet fullt ut.
Styret vil også oppmuntre de av oss som har flere enn 2 biler om å undersøke mulighetene til å leie parkering i andre garasjelag.

Telenor digital

Vi opplever at leveransen fra tv og internettleverandøren fungerer i det daglige. Det var dog et par tilfeller i 2019, spesielt i juli hvor signalene datt ut. Styret sendte inn en klage på vegne av beboerne og vi fikk benyttet oss av “alltid på nett” garantien, hvilket gjorde at vi ble godskrevet kr 7.600,-

Avtalen med Telenor Digital utløper i mars 2020 og styret etterlyste noen som ville påta seg jobben med å reforhandle denne, eventuelt finne alternativ leverandør.
Trond Djønne og Mona Strande takket ja til dette og vi vil få en presentasjon fra de i forkant av årets generalforsamling.
Det går i den retning at det ikke er funnet andre aktuelle leverandører og styret vil reforhandle eksisterende avtale.

Hjemmeside og bruk av e-post

Eineåsen Huseierforening har hjemmeside på http://www.123hjemmeside.no/eineasen.
Denne er ment å gi relevant informasjon gjennom året, og spesielt til nye beboere.
Vi er a-jour på e-postadresser, slik at informasjonen nås til samtlige medlemmer. Styret prøver etter beste evne å oppdatere listene, dog har det sviktet noen ganger.
E-post til styret: eineasen@gmail.com.
Noen av naboene har opprettet egne Facebookgrupper og det er ønskelig hvis alle kan bli medlem av èn felles gruppe slik at vi kan benytte oss av enda en kanal for rask kommunikasjon.

Garasjeporter

Styret minner i år som i fjor om at garasjeportene må smøres jevnlig, se vedlikeholdsinstruks som fulgte med portene.

Henvendelser til styret

Siden generalforsamlingen 2019 har styret mottatt 29 henvendelser som følger:

Forslag i forbindelse med asfalteringen
Spørsmål om asbest i byggene
Korrigering av epostadresser
Spørsmål om bærevegger
Klage på ustabilt internett
Melding om boligskifte
Skryt for styrets innsats med prosjektene i 2019
Innvendinger mot montering av varmepumpe
Spørsmål om dato for dugnad
Spørsmål rundt jordfeil i garasjerekke
Vedrørende ulovlig parkering i Skytten
Klager på snømåking

I tillegg kommer alle innkommende eposter ca 500 hva gjelder ladebokser og oppgradering i garasjene.

Valg av nye styremedlemmer

Eivind Baunan, Thor-Halvar Lindrup, Ellen Toft Bysveen og Torunn Olsen Røv trer ut av styret.
Elisabeth Prøsch sitter ut perioden frem til Generalforsamling 2021, mens Arne Junker Østensen stiller dusjkabinettspørsmål og sin kassererstilling til disposisjon for den som måtte være interessert i dette.

Generalforsamling 2020 vil finne sted torsdag 12. Mars fra kl 19. Styret v/ Røv & Bysveen har allerede iverksatt forberedelser til bevertningen og korrekte kringler.
Innkalling kommer i eget skriv sammen med revidert regnskap og budsjett.

Nyeste kommentarer